- Korfmakersstraat 13 8911 LA Leeuwarden
- 058 203 7126
De meeste Perzische gerechten zijn gebaseerd op geurige rijst en bevatten een verscheiden- heid aan aromatische kruiden en groenten. Specerijen als koriander, saffraan en kurkuma geven het eten zijn unieke smaak. Veel gerechten vergen een lange bereidingstijd;
ze moeten urenlang op laag vuur sudderen of koken. De belangrijkste vleessoorten zijn lams- en rundvlees, dat op houtskool wordt gegrild, maar ook kip en vis hebben hun plaats. Gegril- de tomaten zijn een populair bijgerecht. Andere bijgerechten zijn op basis van kruiden (sabzi), ingemaakte groenten of yoghurt, terwijl de desserts bestaan uit saffraanijs, gebakken dadels en bladerdeeg. Desserts worden vaak aangevuld met rozenwater of limoensap. Last but not least maken noten, granaatappelpitjes en gedroogde vruchten de Perzische keuken tot een ware smaakbelevenis.
Het mes hoort overigens niet bij de traditionele couvert;
voor Perzische gerechten zijn vork en lepel ruimschoots voldoende.